Veliko okupljanje lidera iz sektora lanca opskrbe

Vijesti

Natrag na Vijesti

Veliko okupljanje lidera iz sektora lanca opskrbe

Foto: pr

Pod voditeljskom palicom Mislava Togonala u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn 14. svibnja 2024. godine održava se konferencija o upravljanju lancem opskrbe – SCM Forum 2024., a svoje sudjelovanje nastavljaju potvrđivati stručnjaci iz različitih područja koji će svojim izlaganjima i sudjelovanjem obogatiti program konferencije.

Lanac opskrbe strateški je važan za svaku gospodarsku djelatnost s obzirom na to da optimalna organizacija tijeka materijala, usluga, informacija (i financija), osigurava brojne uštede koje su najizravniji oblik ostvarivanja zarade.

“U proteklim godinama svjedočimo golemim investicijama u sve sastavnice lanca opskrbe u našoj zemlji, od lučkih kapaciteta do transportne infrastrukture te skladišnih prostora pa će se kroz program konferencije i četiri panel diskusije progovoriti i o tome kako su povezani svi ovi segmenti te ukazati na uska grla koja usporavaju razvoj cijelog sektora”, istaknuo je Goran Pavlović, glavni urednik Supply Chain magazina i portala SCM.hr, specijalizirane platforme koja uz praćenje aktualnosti u području upravljanja lancem opskrbe organizira i SCM Forum.

SCM Forum 2024. okupit će lidere sektora upravljanja lancem opskrbe, od vodećih shipping kompanija, investitora i developera do logističkih operatera i drugih kompanija koje nude svoje usluge i rješenja usmjerena na optimizaciju razvojnih procesa. Uz predavanja i panel diskusije, SCM Forum predstavlja i veliku priliku za umrežavanje i povezivanje dionika lanca opskrbe u Hrvatskoj i regiji kako bi se unaprijedilo ukupno poslovanje cijeloga sektora.

Uvodno predavanje u sklopu konferencijskog programa održat će menadžer u konzultantskoj tvrtki Kearney, Dušan Beočanin, koji ima bogato iskustvo konzultantskog rada u područjima financija i menadžmenta.

Još jedna vrsna ekspertica, Kristina Šorić, profesorica na RIT Croatia i vlasnica tvrtke za poslovno savjetovanje Luyouma, također će se obratiti sudionicima konferencije kratkim izlaganjem te će moderirati prvu panel diskusiju na temu “Stanje, izazovi i perspektiva industrije lanca opskrbe u Hrvatskoj”.

Nakon toga slijedi druga panel rasprava na temu “Industrijska i logistička infrastruktura: što se sve radi i gradi?” kojoj će kao uvodna podloga poslužiti predavanje koje će održati Nuccia Basanić, Head of Occupier Services i Junior Partner za Hrvatsku, Sloveniju i BiH u kompaniji Colliers.

Cilj svih panel diskusija je potaknuti rasprave o različitim temama koje su najvažnije za daljnji razvoj lanca opskrbe i iskorištavanje potencijala koje Hrvatska kao zemlja sa svojim povoljnim strateškim položajem nudi ukazujući na ključni momenat povezivanja znanosti i realnog sektora kako bi se ti potencijali i ostvarili.

Tako su na panel raspravama svoje sudjelovanje potvrdili i Petar Šimić, direktor tvrtke Primaco i predsjednik Udruženja otpremništva i logistike HGK, doc. dr. sc. Tomislav Rožić, profesor Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, kao i direktor tvrtke BE-terna Krešimir Mlinarić, koji će svaki sa svoje strane dati važne uvide u aktualno stanje snage lanca opskrbe u našoj zemlji.

“Ovih dana očekujemo nove potvrde sudionika konferencije pa ćemo vas shodno tome i obavještavati, a ovom prilikom pozivamo sve kompanije iz sektora lanca opskrbe da iskoriste priliku i pridruže nam se na ovoj važnoj konferenciji koja ima za cilj jačanje suradnje i otpornosti lanca opskrbe”, zaključio je Pavlović.

Više informacija dostupno je na službenoj stranci konferencije: www.scmf.com.hr

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!